Iași | A început a zecea ediție a Masterclassului de Cânt Bizantin

A zecea ediție a Masterclassului Internațional de Cânt Bizantin se desfășoară în perioada 10-14 iulie 2017 la Iași. Această ediție aniversară este dedicată fostului Arhonte Protopsalt al Arhiepiscopiei de Constantinopol, Lykourgos Angelopoulos, informează doxologia.ro.

Deschiderea evenimentului a avut loc astăzi la Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, unde a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru Arhim. Iustin Pârvu și pentru Protopsaltul Lykourgos Angelopoulos, ctitorii spirituali ai acestei manifestări culturale.

Asist. Univ. Drd. Adrian Sârbu, Președintele Asociației Culturale Byzantion, a subliniat că această ediție aniversară marchează zece întâlniri de excepție, de nivel academic dar și de înalt nivel eclesial, muzical și cultural.

Adrian Sârbu a amintit că invitatul special al acestei ediții a Masterclassului este Panaghiotis Neochoritis, Protopsaltul Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol.

În continuare, au luat cuvântul invitații speciali, printre care și susținătorii cursurilor și conferințelor din cadrul Masterclassului.

După deschiderea oficială a avut loc primul curs din acest an, susținut de Panaghiotis Neochoritis, Arhonte Protopsalt al Marii Biserici a lui Hristos din Constantinopol.

© doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente