Iași | 25.000 credincioși au participat la procesiunea „Calea Sfinților”

Aproximativ 25.000 credincioși și peste o sută de preoți au mers joi în procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva și ale Sfintei Mucenițe Tecla pe străzile din centrul Iașului, în cadrul pelerinajului intitulat Calea Sfinților.

Conform Biroului de comunicare al Arhiepiscopiei Iașilor, procesiunea a avut loc joi, 12 octombrie 2017, începând cu ora 19:00.

În fruntea procesiunii s-au aflat trei ierarhi: Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Preasfințitul Părinte Qais Sadiq, Episcop de Erzurum şi Vicar al Patriarhiei Antiohiei și Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, alături de numeroși preoţi din Arhiepiscopia Iaşilor şi de credincioși din mai multe judeţe ale ţării.

Procesiunea a fost deschisă de un grup de tineri în port popular, ţinând în mâini drapelul naţional şi o icoană, urmaţi de militari cu torţe aprinse.

Ieşirea cu sfintele moaște s-a făcut prin poarta Mitropolit Iosif Naniescu. Procesiunea a continuat pe strada I.C. Brătianu, până la intersecţia cu strada Cuza Vodă, pe lângă Teatrul Naţional şi statuia lui Miron Costin, apoi pe strada Cuza Vodă, până la Capela Nașterea Domnului a Maternității Cuza-Vodă, unde s-au citit rugăciuni pentru ostenitorii unității medicale, pentru mamele și copii aflați în spital.

Pelerinajul a continuat spre intersecţia cu strada Armeană, pe care s-a coborât spre Biserica Sfântul Sava cel Sfințit, unde s-a făcut a doua oprire pentru o scurtă rugăciune. Apoi, s-a mers pe strada Costache Negri până în dreptul Mănăstirii Sfinții Trei Ierarhi, unde a avut loc următoarea oprire.

După aceasta, mulțimea s-a îndreptat spre Catedrala Mitropolitană, pe pietonalul Ștefan cel Mare şi Sfânt. La final, sfintele moaște au fost aşezate din nou în baldachinul din apropierea Catedralei Mitropolitane din Iaşi.

Procesiunea a fost urmată de Slujba de priveghere în cinstea Aducerii moaştelor Sfântului Apostol Andrei la Iaşi, în Catedrala Mitropolitană.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente