Iarmaroc, de Sfântul Ilie, la Muzeul Satului

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită în acest week-end la „Iarmaroc de Sfântul Ilie”. Evenimentul propune vizitatorilor o incursiune în atmosfera târgurilor și iarmaroacelor de altădată, ce aveau rol de comunicare, negoț și creativitate, fiind organizate mai ales în preajma unor sărbători creștine, informează TRINITAS TV.

În ziua de Sfântul Ilie sau Sântilie, ciobanii coborau din munți și se încingeau petreceri, în cadrul acestora băieții dăruind fetelor furci de tors și mere, luându-le promisiuni de căsătorie până la Sfântul Dumitru, data la care, oficial, coborau cu oile în sat. În aceste două zile, la Muzeul Satului tradițiile sunt valorificate printr-un program atractiv ce cuprinde demonstrații meșteșugărești, gastronomie tradițională specifică perioadei, produse bio, momente muzical-coregrafice și târg de meșteri.

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…