„I-ați oferit un loc lui Hristos în zona centrală a Timișoarei”: IPS Ioan, la inaugurarea noului sediu al Facultăţii de Teologie

Noul sediu al Facultăţii de Teologie din Timişoara a fost inaugurat de Ziua Mondială a Educaţiei. În deschiderea evenimentului, Mitropolitul Ioan a apreciat eforturile depuse în edificarea clădirii şi a subliniat importanţa momentului pentru învăţământul teologic timişean.

„I-ați oferit un loc lui Hristos în zona centrală a Timișoarei”, a afirmat Înaltpreasfinţia Sa.

La ceremonialul de inaugurare a fost prezent prof. Univ. dr. Marilen Gabriel Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

Momentul a debutat cu tăierea panglicii inaugurale și cu slujba de binecuvântare a noului sediu, oficiată de părinții profesori de la Facultatea de Teologie din Timișoara. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Facultății de Teologie.

Rectorul a subliniat eforturile depuse de Universitate pentru finalizarea proiectului, așteptat de trei decenii, eforturi care s-au bucurat de sprjinul Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan.

Înaltpreasfinția Sa a mulțumit oficialităţilor care s-au implicat în realizarea proiectului şi a precizat că în clădirea facultăţii, „fostă cândva cazarmă militară, studenții teologi vor avea un paraclis, cu hramul Sfinții Trei Ierahi, pentru rugăciune zilnică și practică liturgică, paraclis în care vor fi pomeniți și eroii martiri căzuți în Revoluția din Decembrie 1989”.

Prin funcționarea Facultății de Teologie în „spaţiul inaugurat, care este o școală pentru veșnicie”, a spus mitropolitul, „se desăvârșește, abia acum, decretul regal de înființare a Universității de Vest Timișoara cu cele 3 facultăți, Istorie, Litere și Teologie, semnat de regele Mihai I al României în anul 1944”.

Noul sediu al Facultății de Teologie este situat într-o locație centrală, din imediata vecinătate a Memorialului Revoluției, a Facultății de Arte și a Centrului de Cercetare al Universității de Vest.

Foto credit: Arhiepiscopia Timişoarei

Comentarii Facebook


Știri recente