Huşi | Seminarul Teologic și-a sărbătorit ocrotitorul. Sf. Ioan Gură de Aur – „păstor autentic de suflete extrem de actual”, spune PS Ignatie

Sfântul Ioan Gură de Aur este ocrotitorul Seminarului Teologic din Huşi. Cu acest prilej, în ziua de cinstire a ierarhului antiohian, PS Ignatie a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală împreună cu părinţi profesori de la Seminarul Teologic, informează site-ul oficial al Eparhiei. 

În cuvântul adresat celor prezenți, Episcopul Huşilor  a făcut un portret al Sfântului Ioan Gură de Aur, apreciindu-l ca fiind un autentic păstor de suflete, extrem de actual, extrem de prezent.

Avea un extraordinar dar al cuvântului, fiind prezent totodată printre cei suferinzi. A asimilat cultura vremii respective încât unul dintre cei mai mari retori ai antichității, Libaniu, și l-a dorit ca urmaș la catedră, a spus Preasfinţia Sa.

În a doua parte, Părintele Episcop i-a îndemnat pe tinerii seminarişti să urmeze în rigoarea studiului și a pregătirii personale pe Sfântul Ioan Gură de Aur, deoarece el putea face faţă oricând unei dezbateri cu cei care erau potrivnici credinței.

Folosea cultura vremii și o integra în cultura creștină, toate scrierile sale având un profund caracter de actualitate. Voi trebuie să dați exemplu că vă este drag să vă apropiați de Sfântul Potir, de unde luați puterea de a fi buni, a adăugat Episcopul Ignatie.

Programul festiv a continuat în sala de mare a Primăriei Huși, unde au avut loc mai multe momente artistice susținute de elevi, precum și proiecția unor scurte documentare despre viața Sfântului Ioan Gură de Aur, cât și despre perioada detenției Părintelui profesor Dumitru Stăniloae.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente