Hunedoara, 23 octombrie: Doliu județean în memoria Episcopului Gurie

Consiliul Județean Hunedoara a decis ca ziua de sâmbătă, 23 octombrie, când va avea loc înmormântarea primului Episcop al Devei și Hunedoarei, să fie zi de doliu județean, informează eparhia.

„Declararea zilei de 23 octombrie ca zi de doliu în județul Hunedoara este un semn de adâncă recunoștință și prețuire pentru întreaga contribuție adusă de înaltul prelat bisericesc, Cetățean de Onoare al Județului Hunedoara din anul 2010, la revigorarea vieții creștine din județul nostru, pentru munca sa neobosită în folosul Bisericii și al oamenilor”, a transmis Consiliul Județean Hunedoara.

Oficialii hunedoreni au evidenţiat contribuţia ierarhului în extinderea activităţilor sociale şi culturale, la nivel local: Dezvoltarea vieții clericale, crearea rețelei de așezăminte de protecție socială pentru sărmani și copiii orfani, susținerea vieții culturale din județul Hunedoara și promovarea elitelor reprezintă doar a parte misiunii Sale aici, pe aceste locuri”

Preasfințitul Părinte Gurie a condus Episcopia Devei și Hunedoarei timp de 12 ani.

În ziua de 23 octombrie, instituțiile din subordinea Consiliului Județean Hunedoara își vor adapta programul în mod corespunzător, manifestările cultural-artistice din această zi urmând să fie reprogramate.

Slujba înmormântării Preasfinţitului Părinte Gurie va fi oficiată sâmbătă, de la ora 12:00, în Catedrala episcopală din Deva, după Sfânta Liturghie.

Foto credit: Episcopia Devei

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…