Huedin: Radio Renașterea emite pe o nouă frecvență

Radio Renașterea, radioul oficial al Arhiepiscopiei Vadului Feleacului și Clujului poate fi recepționat din 2 octombrie 2018 și în zona Huedinului pe frecvența 99,1 FM.

Noua frecvență a fost inaugurată marți la sediul Protopopiatului Huedin în prezența Mitropolitului Andrei al Clujului care a oficiat slujba de Te Deum, informează Trinitas TV.

După slujbă ierarhul a spus că „este o zi importantă, deoarece inaugurăm încă o frecvență a postului nostru de Radio”.

„Radio Renașterea face o bună misiune și s-a auzit în toată eparhia cu excepția zonei acesteia, iar acum iată că avem o frecvență și aici”, a precizat Înaltpreasfinția Sa.

La slujbă au fost prezenți atât angajații și colaboratorii radioului cât și autorități locale și reprezentanți ai audiovizualului.

În cadrul evenimentului festiv, Mitropolitul Andrei a acordat Ordinul Mihai Vodă unor angajați ai Radioului.

La final, Grupul Vocal Bărbătesc Craii Măgurii de la Burcea a interpretat cântece patriotice.

Radio Renașterea

Radio Renașterea apare într-o perioadă de dezvoltare tehnologică în contextul perioadei postcomuniste, când Biserica a avut posibilitatea de a-şi lărgi sfera de misiune.

Iniţiativa înfiinţării acestui post de radio la Cluj-Napoca a avut-o Mitropolitul Bartolomeu. El spunea: „Pe calea undelor, cuvântul Evangheliei coboară de pe amvoane şi pătrunde în suflete şi conştiinţe”.

Aflat sub patronajul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Vadului, Feleacului şi Clujului, Radio Renaşterea a început să emită din 1 mai 1999, pe frecvenţa 91,2 MHz/FM stereo, 24 de ore din 24, în municipiul Cluj-Napoca şi împrejurimi.

Deasemenea, din 1 mai 2005 emite şi la Bistriţa, pe frecvenţa 102 Mhz/ FM Stereo, al doilea oraş ca importanţă din Arhiepiscopie.

Din 1 mai 2004 poate fi recepţionat și online pe site-ul radioului.

Foto credit: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente