Hristos nu dă poruncă celui care jignește să ceară celui rănit să îl iubească, spune Episcopul Hușilor

Vorbind despre îndemnul evanghelic „Iubiți pe vrăjmașii voștri”, Episcopul Ignatie al Hușilor a reclamat strategia celor care „pun căluș în gură” creștinilor pe motiv că ei trebuie să întoarcă și celălalt obraz atunci când sunt loviți.

„Paradoxal, cei care rănesc, cei care calomniază, cei care și-au făcut o profesie din a-i distruge din punct de vedere moral pe semenii lor, au pretenția de a fi iubiți”, a spus PS Ignatie duminică, la paraclisul reședinței episcopale din Huși.

Preasfinția Sa a remarcat că „cei care și-au asumat ideologia progresistă, în momentul în care cineva are o altă părere, un alt punct de vedere, care contrastează cu ideologia în slujba căreia se pun și căreia i-au devenit apostoli, îl exclud, punându-i etichetă. În funcție de această etichetă va fi evaluat pe viitor”.

„Este una din strategiile seculariștilor, ale celor care propovăduiesc așa numita ideologie umanist seculară. Îți pun «un căluș în gură»”.

„În momentul în care încerci să îți exprimi un punct de vedere, să îți mărturisești propria ta identitate, crezul tău lăuntric, credința ta în Dumnezeu și în valorile tradiției, vor avea toată grija, dacă devii mai vehement – dar nu din punct de vedere personal, să îți amintească de câteva versete din Scriptură, pe care le manevrează cu dexteritate”.

„Îți vor aduce aminte că tu trebuie să fii creștin, să îl iubești pe cel care îți este vrăjmaș, că trebuie să întorci celălalt obraz atunci când cineva te lovește. Cel care jignește, cel care calomniază, așteaptă să fie iubit”.

„Însă Hristos nu dă poruncă celui care jignește să ceară celui care este rănit să îl iubească. Hristos le cere celor asupra cărora vine acest bumerang al calomniei, să îi iubească pe vrăjmași”.Cu toate acestea, ierarhul a explicat că porunca de a iubi pe vrăjmași nu este imposibil de îndeplinit, ci noi o facem așa fiind „plini de răzbunare”, „revanșarzi” și „obișnuiți de a nu rămâne datori când cineva ne jignește sau ne calomniază”.

Foto: arhivă Basilica.ro


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente