Hristos ne învaţă să avem răbdare cu cei de lângă noi – Episcopul Ignatie în Duminica Samarinencei

Episcopul Ignatie al Huşilor a atras atenţia duminică asupra faptului că „Hristos ne învaţă să avem răbdare cu cei de lângă noi”.

PS Ignatie a sfinţit noua biserică a Parohiei Lunca Banului II, Protopopiatul Huşi, după care a oficiat Sfânta Liturghie, scrie site-ul oficial al Eparhiei.

În predica rostită în Duminica Samarinencei, ierarhul a evidenţiat că Hristos ne învaţă arta dialogului şi a răbdării în relaţiile cu semenii.

„Dumnezeu ne învaţă cum să dialogăm, cum să abordăm pe cei care nu au întelegerea atât de profundă a lucrurilor, a credinţei. Hristos ne învaţă să avem răbdare cu cei de lângă noi, să învăţăm arta dialogului. A dialoga cu cineva înseamnă deja să începi un pelerinaj în sufletul lui, să intri în inima lui, în adâncul fiinţei sale”.

Când Îl întâlneşti pe Domnul şi dialoghezi cu el, şi ai răbdare să-L asculţi, nu se poate să nu aibă loc o schimbare în inima ta, să vezi altfel lucrurile.”

De asemenea, Părintele Episcop a explicat ce înseamnă „apa cea vie” la care a făcut referire Domnul Hristos.

„Hristos nu şi-a pierdut răbdarea cu femeia samarineancă, văzând că nu înţelege ce vrea să spună prin «apa cea vie» care este Duhul Sfânt. Dacă Duhul Sfânt vine în viaţa omului, el nu mai însetează după cele din lumea aceasta”.

„A nu înseta niciodată, din punct de vedere duhovnicesc, înseamnă a găsi sensul vieţii tale. Înseamnă să descoperi care este rostul tău pe acest pământ. Când nu-l descoperi, însetezi, te frămânţi în inima ta, şi toată viaţa ta este un chin. Duhul Sfânt ne hrăneşte pe fiecare dintre noi din punct de vedere spiritual, dar nu putem descoperi «apa cea vie» dacă nu intrăm în dialog cu Dumnezeu şi nu ne mărturisim Lui”, a spus PS Ignatie.

La final, Preasfinţitul Părinte Ignatie a evidenţiat pe toţi cei care au contribuit la zidirea bisericii, oferindu-le diplome de vrednicie.

Foto Credit: Episcopia Huşilor

Comentarii Facebook


Știri recente