Hristos împărtășit copiilor din diaspora | Cursuri privind catehizarea organizate de Patriarhie în Italia

În perioada 17-18 aprilie 2018 s-a desfășurat la Centrul Pastoral ambrosian Milano-Seveso Cursul de formare de formatoriHristos împărtășit copiilor”, organizat de Patriarhia Română prin Sectorul teologic-educațional și Fundația World Vision International. Seria va continua cu sesiunile de formare din Roma și Bologna.

Este vorba despre un proiect-pilot din cadrul programului „Hristos împărtășit copiilor” care se adresează pentru prima dată românilor din Italia și se dorește extinderea lui la nivelul întregii diaspore românești.

Cursurile sunt susținute de:

  • Pr. Dr. Constantin Năclad, Inspector patriarhal – Biroul de Cateheză al Patriarhiei Române;
  • Pr. Dr. Florin Marica – Consilier patriarhal – Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române;
  • Pr. Dr. Mihai Pavel – Director regional – World Vision International pentru Europa de Răsărit și Orientul Apropiat.

Având în vedere nevoia românilor din diaspora de a fi îndrumați și catehizați de preoții parohi, Pr. Constantin Năclad a explicat că scopul principal al atelierelor este legat de unitatea de credință și de neam.

Astfel, demersurile au rolul „de a ajuta familiile afectate de fenomenul migrației, pentru a închega comunitățile și pentru a-i uni pe românii din afară cu cei din țară”, a declarat pentru Radio Trinitas coordonatorul programului „Hristos împărtășit copiilor”.

Au participat la cursurile din această săptămână 20 reprezentanți ai școlilor parohiale din regiunile: Lombardia, Piemonte, Liguria, Alto-Adige și Triveneto.

La evenimentul din Milano-Seveso a fost prezent Excelența Sa Domnul Georgescu Adrian, Consulul General al României la Milano și Domnul Consul Cristian Căpățână.

Cursurile sunt organizate în colaborare cu Departamentul de Cateheză și Departamentul Cultural ale Episcopiei Italiei, în contextul Anului omagial al unității de credință și de neam și al Anului comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918.

Seria va continua cu sesiunile de formare din 3-4 iulie 2018 – Roma și 4-5 septembrie 2018 – Bologna.

Foto credit: Episcopia Ortodoxă Română a Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente