Hristos Cel Înviat rămâne cu noi până la capătul istoriei: IPS Irineu la Vecernia Învierii

Arhiepiscopul Alba Iuliei a vorbit duminică, la Vecernia Învierii Domnului, despre prezenţa veşnică a Mântuitorului în vieţile noastre. „Hristos Cel Înviat rămâne cu noi până la capătul istoriei”, a spus ierarhul în predica de la Catedrala din municipiu.

Înaltpreasfinţia Sa a evidenţiat că Hristos Domnul ne „întărește cu harul Său, ne hrănește cu pâinea Sfintei Evanghelii și a Sfintei Euharistii, ne mângâie pe noi cu iubirea Sa iertătoare și regeneratoare și ne sfințește cu prezența Sa radioasă ca soarele de mai”.

Pentru ajutorul primit din partea lui Dumnezeu, Înaltpreasfinţia Sa a îndemnat să îi aducem laudă şi cinste prin rugăciuni.

„Recunoscători pentru jertfa Sa ispășitoare de pe Golgota și pentru slăvita Sa Înviere din morți, haideți să-I zicem cu entuziasm: Vrednic ești Doamne, Dumnezeul nostru, să primești cinstea, slava și închinarea, că ai fost înjunghiat și ai răscumpărat prin sângele Tău oameni din toată seminția, limba și neamul”.

Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Irineu în catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Conform tradiţiei, textul evanghelic a fost citit în mai multe limbi.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente