Hramul Școlilor Teologice din Oradea. Cei prezenți au primit binecuvântarea ierarhului

Ocrotitorii spirituali ai școlilor teologice au fost sărbătoriți duminică, 29 ianuarie 2017, la Oradea, în parohia Sfinții Trei Ierarhi din municipiu, ne-a transmis Părintele Doru Fer de la Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman.

Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor format din membri ai centrului eparhial și cadre didactice ale școlilor teologice din Oradea. Au participat elevi de la Liceul Teologic, studenți teologi și numeroși credincioși orădeni.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul Psalmodia Varadiensis al Facultății de Teologie, dirijat de Părintele Conf. Univ. Dr. Mihai Brie.

La finalul slujbei, ierarhul a rostit o cuvântare în care a expus exemplul oferit de femeia cananeancă, pe care a numit-o pildă de credință și prototip al smereniei creștine, virtuți care trebuie să îi caracterizeze pe toți creștinii. De asemenea, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să se concentreze asupra propriei pocăințe, ca adevărați următori ai Domnului Hristos și învățăturii Lui.

În încheierea cuvântului, Episcopul Oradiei a adresat clerului, cadrelor didactice, studenților, elevilor şi credincioșilor prezenţi, urări de ani mulți și binecuvântați în activitatea de slujire a Bisericii şi a neamului.

Comentarii Facebook


Știri recente