Hramul Schitului Păltiniș

Pelerini din întreaga țară au urcat în stațiunea sibiană Păltiniș pentru a participa la sărbătoarea Schitului Schimbarea la Față. Obștea mănăstirii a primit cu această ocazie vizita Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, care a oficiat Sfânta Liturghie, alături de un sobor de preoți și diaconi, în altarul de vară din curtea mănăstirii, informează TRINITAS TV.

„Iată ce semnificație deosebită din punct de vedere teologic are această sărbătoare. Ea, prin lumina pe care a împărtășit-o Mântuitorul Iisus Hristos nu doar celor trei martori, ci ne-o împărtășește și nouă. Lumina Taborică a stat la baza unei cercetări teologice deosebite. Mulți părinți isihaști au vorbit despre această lumină necreată care emană din Dumnezeu permanent”, a spus Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu.

Anul trecut s-a pus piatra de temelie pentru o nouă biserică iar în perioada următoare vor începe lucrările de zidire a lăcașului de cult.

Schitul Păltiniș a fost ctitorit de Mitropolitul Nicolae Bălan, în jurul anului 1930. Lângă Schitul Păltiniș este înmormântat filozoful român Constantin Noica.

Comentarii Facebook


Știri recente