Hramul Schitului „Înălțarea Domnului”. PS Lucian: Trebuie să-i avem în inimă pe cei care s-au jertfit pentru unitatea neamului românesc

Schitul Înălțarea Domnului din Reșița și-a sărbătorit în data de 25 mai 2017 hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie. Slujba a fost săvârșită în altarul de vară din curtea așezământului monahal.

În cuvântul rostit, Episcopul Caransebeșului a evidențiat importanța momentului  praznical pentru credincioșii și clericii prezenți la hramul schitului reșițean.

Ne bucurăm că ne-am aflat la minunatul și binecuvântatul praznic de astăzi împreună cu obștea, ctitorii și credincioșii acestui așezământ monahal care se află pe o înălțime de pe care se vede atât de frumos și se poate binecuvânta cetatea Reșiței. L-am rugat pe Domnul și Mântuitorul nostru să ne binecuvinteze și să rămână cu noi până la sfârșitul veacurilor, a spus PS Lucian.

După Sfânta Liturghie, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru eroii neamului românesc. De asemenea, în cadrul momentului comemorativ, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt dedicat celor care s-au jertfit pentru apărarea integrității teritoriale a României.

Ne-am rugat pentru eroii și martirii neamului nostru românesc și trebuie să-i avem în inimă și în minte totdeauna pe cei care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea și demnitatea noastră. Dumnezeu să-i ierte pe eroii patriei și să-i numere împreună cu sfinții în Împărăția Cerurilor, a spus ierarhul.


Construcţia Schitului Înălțarea Domnului Reşiţa a început în toamna anului 2004. Sfinţirea locului viitoarei biserici mari a complexului monahal a avut loc în data de 15 septembrie 2004.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente