Hramul schitului gălățean Zimbru

Biserica Ortodoxă Română i-a pomenit duminica aceasta pe Sfinții Cuvioși Rafael și Partenie de la Agapia. Cu această ocazie, în cătunul Zimbru din Bursucani, în județul Galați, localitatea de origine a Cuviosului Rafael, sute de pelerini au venit ca în fiecare an pentru a participa la slujbe. La noul schit, ridicat în apropierea celui ridicat odinioară de ucenicii Cuviosului, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Ierarhul a oficiat și parastasul pentru ctitori.

„În apropierea codrilor Adamului am săvârșit dumnezeiasca Liturghie cu prilejul împlinirii a 220 de ani de la înființarea Schitului numit Zimbru. În pădurile seculare ale Adamului, în localitatea natală a Sfântului Cuvios Rafail de la Agapia, de obârșie din satul Bursucani. Numele Cuviosului Rafail înseamnă vindecarea lui Dumnezeu. Refacerea acestui schit, rugăciunile sihaștrilor de odinioară și a celor de la Mănăstirea Adam de la a cărei sfințire se împlinesc 360 de ani, arată cât de mult trebuie să urmăm sfinților și cât de mult trebuie să reașezăm cele sfinte pe aceste locuri foarte importante în codrii de la Mănăstirea Adam”, a spus ÎPS Părinte Casian, după cum informează TRINITAS TV.

La final, pelerinii au fost invitați la agapa frățească, pregătită de măicuțele de la Mănăstirea Adam. Toți cei prezenți au primit iconițe, iar copiii, pachete cu dulciuri.

Schitul Zimbru va fi construit în viitorul apropiat într-o formă asemănătoare fostului așezământ monahal. Piatra de temelie a bisericii, cu hramul Sfântul Gheorghe și Sfântul Rafael a fost așezată în anul 2009.

Comentarii Facebook


Știri recente