Hramul Schitului Bucova

La sărbătoarea Sfântului Dionisie Exiguul, schitul Bucova și-a sărbătorit ocrotitorul. Cu acest prilej, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului monahal. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului. La Sfânta Liturghie au participat autorități centrale, județene și locale precum și un număr însemnat de credincioși. La final a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii așezământului trecuți la Domnul, după cum a precizat Darius Herea.

„Este ziua de 1 septembrie o zi de bilanț, o zi în care e bine să ne socotim faptele pe care le-am săvârșit în anul bisericesc care s-a încheiat. Așa cum la 1 ianuarie, este o zi de bilanț pentru anul civil care s-a încheiat, tot așa 1 septembrie poate deveni o zi de bilanț pentru anul bisericesc care încheiat și fiecare se cuvine să se cerceteze pe sine însuși, fiecare e bine să socotească zilele vieții lui așa cum spune psalmistul †¹†¹ Învață-ne să socotim bine zilele vieții noastre ca să ne îndreptăm inima spre înțelepciune †º†º, să ne învățăm la 1 septembrie și la 1 ianuarie, măcar de două ori pe an, la începutul anului bisericesc și la începutul anului civil să ne socotim bine zilele vieții noastre ca să ne îndreptăm inima spre înțelepciune. Să nu mai săvârșim fapte rele și să ne propunem ca în anul cel nou să săvârșim numai fapte bune, să punem început bun vieții noastre și să ne rugăm cu timp și fără timp atotputernicului Dumnezeu pentru mântuirea noastră și pentru mântuirea celor din familiile noastre, pentru mântuirea tuturor celor care sunt botezați în numele Preasfintei Treimi”, a subliniat ierarhul în cuvântul de învățătură.

Schitul „Sfântul Dionisie Exiguul” din Bucova a fost înființat la data de 1 octombrie 2009, fiind primul așezământ monahal din Patriarhia Română închinat Sfântul Dionisie Exiguul. Acesta a fost ctitorit de către familia Ghiorghioni în memoria și veșnica pomenire a fiului său Dionisie Claudiu Ghiorghioni trecut prematur în lumea drepților.

Comentarii Facebook


Știri recente