Hramul Parohiei Timișoara Viile Fabric

La sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, Parohia Timișoara Viile Fabric și-a sărbătorit hramul. La bucuria comunității parohiale a luat parte și Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, care a participat la Sfânta Liturghie, oficiată în paraclisul de vară al parohiei de către părintele vicar Ionel Popescu. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei, condus de diac. Florin Băran.

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinția Sa a rostit un cuvânt în care a vorbit despre viața și activitatea misionară a celor doi corifei ai Apostolilor în propovăduirea Evangheliei Fiului lui Dumnezeu.

Cu ocazia hramului bisericii parohiale, părintele paroh Marius Sfercoci a înmânat premii, constând în diplome de excelență și merit, cărți și icoane, elevilor merituoși cu media 10 de la Școala Gimnazială nr. 7 Sfânta Maria, dar și de la alte unități de învățământ din oraș. De asemenea, o diplomă de excelență a fost acordată și Școlii Gimnaziale nr. 7 care, prin intermediul corpului profesoral, a contribuit la educația tinerilor din parohie.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul Sfinții Apostoli Petru și Pavel a Parohiei Timișoara Viile Fabric a fost pusă la 9 decembrie 1934, iar la 4 iunie 1939 s-a târnosit de către Preasfințitul Părinte Andrei Mageru, Episcopul eparhial al Aradului.

Comentarii Facebook


Știri recente