Hramul parohiei Timișoara-Iosefin

De praznicul „Nașterii Maicii Domnului”, biserica parohiei Timișoara-Iosefin, din protopopiatul Timișoara I, și-a serbat hramul. Ca în fiecare an, bucuria credincioșilor adunați la hram a fost încununată de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, potrivit mitropolia-banatului.ro.

Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, în frunte cu pr. paroh Ionel Popescu, vicar- administrativ al eparhiei. În cadrul slujbei, Preasfinția Sa a hirotonit în treapta preoției pe diaconul Ilie-Eduard Tănase, numit pe seama parohiei Sânandrei, protopopiatul Timișoara. După Sfânta Liturghie, soborul slujitorilor a oficiat Slujba Parastasului întru pomenirea ctitorilor și preoților slujitor ai bisericii din cartierul timișorean Iosefin. Apoi, în curtea sfântului locaș a avut loc un spectacol muzical, susținut de fanfara Brigăzii 18 Infanterie Banat din Timișoara. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohial condus de prof. Nicolae Șincari. În cuvântul rostit cu acest prilej, Preasfinția Sa a transmis credincioșilor și slujitorilor parohiei Timișoara-Iosefin, binecuvântarea și felicitările Înalt Preasfințitului Părinte Nicolae, Mitropolitul Banatului, pentru râvna și efortul neobosit al acestora în buna organizare și desfășurare a vieții religioase din această parte a orașului, prin numeroasele activități culturale și social-caritative organizate în fiecare an.

Parohia Timișoara-Iosefin, de la înființarea sa, din anul 1921, până în prezent a desfășurat prin vrednicii săi slujitori și credincioși numeroase acțiuni social- filantropice și pastoral- misionare, venind astfel, în întâmpinarea nevoilor celor aflați în suferință și în grele încercări.

Comentarii Facebook


Știri recente