Hramul parohiei Timișoara-Iosefin

De sărbătoarea „Nașterii Maicii Domnului”, la 8 septembrie 2014, biserica parohiei Timișoara-Iosefin, din protopopiatul Timișoara I, și-a serbat hramul. Și în acest an, bucuria credincioșilor adunați la hram a fost încununată de prezența în mijlocul lor a Preasfințitului Părinte Paisie Lugojanul, Episcop- vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, care a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, după cum ne-a transmis George Giurgiu, Ierarhul a săvârșit și slujba de binecuvântare a lucrărilor de renovare deșfășurate în ultima perioadă la cele două clădiri din incinta bisericii respectiv, sediul Protopopiatelor Timișoara I și II și Centrul cultural duhovnicesc al parohiei ce adăpostește sala de festivități și casa parohială. Alături de fii duhovnicești ai parohiei timișorene Iosefin, au participat la slujba de hram și credincioși de la alte parohii din orașul de pe Bega. În finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul a binecuvântat prinoasele, darurile de bucate, aduse de credincioși în cinstea slăvitului praznic, și a oficiat o slujbă de pomenire pentru slujitorii și ctitorii parohiei, trecuți la cele veșnice. Raspunsurile liturgice au fost date la Corul „Doina Banatului” al Parohiei Timișoara Iosefin, condus de prof. Nicolae Șincari.

Parohia Timișoara-Iosefin, de la înființarea sa, din anul 1921, până în prezent a desfășurat prin vrednicii săi slujitori și credincioși numeroase acțiuni social- filantropice și pastoral- misionare, venind astfel, în întâmpinarea nevoilor celor aflați în suferință și în grele încercări. Dintre personalitățile care au avut un rol deosebit în înființarea parohiei Timișoara Iosefin amintim pe Iacob Marian și soția sa Lenca, principalii ctitorii ai bisericii, Emanuil Ungurianu, renumit avocat, filantrop și om de cultură bănățean, și preotul Ioan Imbroane, primul slujitor al bisericii . În prezent, parohia este păstorită de pr. Ionel Popescu, vicar-administrativ al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Comentarii Facebook


Știri recente