Hramul Parohiei timişene Sânandrei

La sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor parohiei timișene Sânandrei din Protopopiatul Timișoara I, care și-au sărbătorit la această dată hramul bisericii, după cum informează site-ul oficial al Mitropoliei.

Înaltpreasfinția Sa a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în biserica parohială de către un sobor de preoți și diaconi, condus de pr. Marius Sfercoci, inspector eparhial în cadrul Arhiepiscopiei Timișoarei. La slujbă au luat parte numeroși enoriași, între care, mai mulți copii de la școala din localitate, precum și autorități locale și județene.

În cadrul slujbei, Mitropolitul Banatului a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș și pentru toți slujitorii și închinătorii acestuia, trecuți la cele veșnice, precum și pentru preotul mărturisitor Alexandru Grui, fost slujitor al acestei parohii, întemnițat în mai multe rânduri în perioada regimului comunist ateu. În final, Înaltpreafințitul Părinte Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de învățătură referitor la exemplul pilduitor al Sfântului Mare MucenicDimitrie pentru noi cei de astăzi, ce suntem chemați să mărturisim cu aceeași râvnă și dragoste credința în Mântuitorul Hristos, nu răbdând chinuri și prigoniri- precum mucenicii din primele veacuri- ci printr-o viață aleasă, trăită după Evanghelia lui Hristos.

Cu prilejul vizitei, Chiriarhul a primit din partea preotului paroh Ioan Jurca și a enoriașilor săi o plachetă omagială cu imaginea sfântului locaș.

Comentarii Facebook


Știri recente