Hramul Parohiei „Sfinţii Voievozi” din Urlaţi

Parohia Sfinţii Voievozi din Urlaţi şi-a sărbătorit duminică, 8 noiembrie 2015, hramul închinat Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil. Cu acest prilej, a fost adusă, cu binecuvântarea Patriarhului României, racla cu moaştele Sfântului Mare Mucenic Efrem cel Nou de la Reşedinţa Patriarhală spre închinare şi spre bucuria duhovnicească a credincioşilor parohiei. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Părintele Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi.

Din soborul slujitor au mai făcut parte părintele Ionuţ Negoiţă, Protoiereul Protopopiatului Urlaţi, părintele paroh Tănase Petroni Virgil, precum şi alţi preoţi.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, astăzi, împreună cu părintele Protopop Ionuţ Negoiţă, de la Protoieria Urlaţi, şi cu preoţii de la Parohia Sfinţii Voievozi am oficiat Sfânta Liturghie cu ocazia hramului. La eveniment au participat sute de credincioşi din oraşul Urlaţi, precum şi tineri care au dorit ca prin glasurile lor să înfrumuseţeze slujba şi să aducă lui Dumnezeu cinstire şi recunoştinţă pentru darurile pe care le-a revărsat asupra Bisericii noastre. Tuturor credincioşilor prezenţi le-am transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi i-am îndemnat să rămână aproape de Biserică, să ne rugăm pentru unitate şi pace şi să facem fapte vrednice pentru a chema mila lui Dumnezeu asupra noastră şi asupra ţării noastre”, a precizat părintele Arhim. Veniamin Goreanu.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru ctitori, dar şi pentru cei trecuţi la cele veşnice în incendiul de la Clubul Colectiv din Capitală.

„Ne-am bucurat de un sobor numeros de slujitori, de o prezenţă numeroasă a credincioşilor care au venit să se roage Sfinţilor Arhangheli, ocrotitorii Bisericii şi ai localităţii, pentru cei care poartă numele sfinţilor îngeri, dar şi pentru cei care au plecat dintre noi către ceruri. S-a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitori, dar şi pentru cei care au pierit în tragicul eveniment de la Clubul Colectiv. De asemenea, ne-am rugat în cadrul Sfintei Liturghii ca Dumnezeu să dea sănătate celor care sunt pe patul spital, în suferinţă, în urma nefericitului eveniment din Bucureşti”, a precizat părintele Protoiereu Ionuţ Negoiţă.

La final, părintele paroh Tănase Petroni Virgil a mulţumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române pentru binecuvântarea de a aduce în pelerinaj sfintele moaşte ale Sfântului Efrem cel Nou în mijlocul credincioşilor parohiei, cu prilejul acestei sărbători. De asemenea, părintele a mulţumit şi credincioşilor care s-au implicat în organizarea hramului.

La finalul Sfintei Liturghii a avut loc un moment artistic susţinut de mai mulţi elevi ai Liceului Brâncoveanu Vodă din Urlaţi, coordonaţi de doamna profesor Iuliana Cârstea. Aceştia au recitat mai multe poezii şi au pus în scenă o piesă de teatru dedicată Sfinţilor Arhangheli. Totodată, mai mulţi elevi de la liceul de Artă din Ploieşti, împreună cu doamna profesor Adela Dumitrache, au interpretat mai multe cântece bisericeşti şi patriotice.

Comentarii Facebook


Știri recente