Hramul Parohiei Sfinții Ioachim și Ana din Seattle – SUA

Parohia „Sfinții Ioachim și Ana” din orașul Seattle – SUA și-a sărbătorit marți, 9 septembrie 2014, hramul.

La aceasta sărbătoare a fost prezent în mijlocul credincioșilor Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Ortodox Român al celor două Americi, care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, alături de Părintele secretar Daniel Ene.

Programul sărbătorii a început încă de vineri, 5 septembrie, cu Taina Sfântului Maslu, a continuat sâmbătă, 6 septembrie, cu slujba Vecerniei și s-a încheiat duminică, 7 septembrie, cu Sfânta Liturghie Arhierească. Toate slujbele au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Nicolae.

„Sărbătoarea hramului a fost marcată și de o serata culturală românească care a constat într-un recital de muzică de cameră cu piese românești de pian susținute de mezzo soprana Melisa Piagemonn și pianista Oana Rusu Tomai, în prezența unei mulțimi entuziaste de români. Cu ocazia hramului, la nou înființata parohie, credincioșii români prezenți, pelerini ruși și canadieni, cu toții s-au bucurat de prezența a doua fragmente din sfintele moaște ale Sfântului Nectarie de la Eghina care au fost cinstite cu închinare până pe 10 septembrie în biserica parohiei, precum și un fragment din moaștele Sfintei Mucenițe Ecaterina”, a menționat Părintele Gabriel Joița.

Comentarii Facebook


Știri recente