Hramul parohiei ‘Sfântul Nicolae’ din Zurich

De noua ani, în prima duminică a lunii decembrie, românii din Zurich și împrejurimi îl sărbătoresc pe Sfântul Ierarh Nicolae patronul si ocrotitorul parohiei lor.

Hramul parohiei a adunat și anul acesta laolaltă mulți români risipiți în Cantonul Zurich si alte cantoane învecinate, aceștia participând la slujbele rânduite în cinstea Sfântului Nicolae.

Bucuria sărbătorii a fost sporită prin participarea Preasfințitului Părinte Marc Nemțeanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale.

Programul liturgic al hramului s-a desfășurat după cum urmează : sâmbătă 4 decembrie, la ora 18.00 a fost oficiată Slujba Vecerniei cu Litie, duminică 5 decembrie, la ora 9.00, a fost oficiată Slujba Utreniei, iar la ora 10.30 Sfânta Liturghie Arhierească, după cum ne informează părintele paroh Romică Nicolae Enoiu.

Răspunsurile la strană au fost date de Grupul psaltic al Bisericii „Sfânta Vineri Pajura” din București.De asemenea, copiii de la școala parohială, sub îndrumarea doamnelor profesoare Eleni Regli și Simona Diaconu, au prezentat un program de poezii creștine și colinde, iar mai apoi au primit daruri de Moș Nicolae.

Comentarii Facebook


Știri recente