Hramul Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Piteşti

Credincioşii Parohiei Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Piteşti au sărbătorit joi, 08 ianuarie 2016, hramul bisericii. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a oficiat, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta Liturghie în cadrul lăcaşului de cult ocrotit de Sfântul Ioan Botezătorul, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În cuvântul de învăţătură, Înaltpreasfinţia sa a îndemnat pe cei prezenţi să împlinească cuvântul rostit de Sfântul Ioan Botezătorul, care ne cere să ne îndreptăm viaţa pentru că Împărăţia Cerurilor este aproape. De asemenea, trebuie să învăţăm să mergem pe calea smereniei, pe calea pocăinţei, pe calea iertării şi pe calea împlinirii a tot ceea ce este bine. Să ne curăţim simţirile ca să-l primim pe Hristos şi să simţim darul lui Dumnezeu în viaţa noastră. Să facem şi noi roadă vrednică de pocăinţă şi să ne îndeplinim datoriile faţă de noi înşine, faţă de semeni şi faţă de Iisus Hristos, Domnul nostru.

Chiriarhul Eparhiei Argeşului şi Muscelului a mulţumit credincioşilor din municipiul Piteşti pentru grija şi dragostea pe care o au faţă de Biserica lui Hristos.

Biserica Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Piteşti a fost construită în anul 1888, în locul unei biserici de lemn din secolul al XVII–lea. Printre ctitorii principali ai acestui sfânt lăcaş de rugăciune se numără şi Episcopul Ghenadie al Argeşului.

Comentarii Facebook


Știri recente