Hramul Parohiei „Sfântul Dumitru” din Florești

Parohia Ortodoxă Sfântul Dumitru din localitatea Florești şi-a serbat luni, 26 octombrie 2015, hramul locașului de cult. Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează Radio Renaşterea.

Ierarhul a fost întâmpinat de credincioșii acestei comunități în costume tradiționale. Înainte de oficierea Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, înconjurat de soborul de 20 de preoți și diaconi, a sfințit noul iconostas al bisericii.

Imediat după citirea Sfintei Evanghelii, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre virtutea curajului creștin, făcând referire la exemplul Sfântului Dimitrie, un adevărat ostaș al lui Hristos, care și-a mărturisit credința cu prețul vieții. Înaltpreasfințitul Andrei i-a îndemnat în acest context pe toți creștinii de astăzi să fie mărturisitori ai lui Hristos, dându-le exemplu pe creștinii din Siria și din Orientul Apropiat și Mijlociu, zonă care dă astăzi mulți martiri.

Potrivit părintelui paroh Marcel Andreica, la finalul slujbei, Înaltpreasfinţia Sa a acordat diplome de aleasă cinstire tuturor celor care s-au implicat în lucrările de zidire și de înfrumusețare a bisericii. Au fost acordate, cu acest prilej, diplome de vrednicie și preoților slujitori, doi dintre ei fiind ridicați și la rangul de sachelar.

Comentarii Facebook


Știri recente