Hramul parohiei Sf. Mare Mucenic Panteleimon din Roma

Parohia Ortodoxă Română „Sf. Mare Mucenic și Tămăduitor Panteleimon” din Roma și-a sărbătorit, în zilele de 27 și 28 iulie, hramul, informează episcopia-italiei.it

Cinstind pe Sfântul Panteleimon, prezent în parohie și printr-o părticică a sfintelor sale moaște, sâmbătă dimineața s-a slujit Sfânta Liturghie în sobor. Au participat, alături de pr. paroh Augustin Gheorghiu, părintele ieromonah Ștefan de la schitul „Sf. Ilie” (Rignano Flaminio) – care a dăruit părticica Sfintelor moaște ale Sf. Panteleimon acum 5 ani -, pr. Lucian Birzu și pr. Liviu Baciu de la Parohia „Sf. Apostol Andrei” (Ladispoli), pr. Ion Chilaru de la Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” (Roma), pr. Daniel Băgeac de la parohia „Cuviosul Antonie de la Iezerul – Vâlcea” (Anzio-Lavinio).

După slujirea Liturghiei, s-a săvârșit pomenirea de 40 de zile a părintelui Iustin Pârvu de la mănăstirea Petru-Vodă.

Apoi, toți cei prezenți – preoți și credincioși – au participat la o agapă frățească.

Tot de Sf. Panteleimon, a împlinit cinci ani și a fost felicitat Nichita-Pantelimon, cel de-al doilea copil al părintelui paroh.

A doua zi, Duminică, după săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, toți credincioșii prezenți au fost invitați la o agapă frățească, organizată, ca și cea din ziua precedentă, de consilierii parohiali și de membrii comitetului parohial.

Comentarii Facebook


Știri recente