Hramul parohiei românești din Aalborg, Danemarca

De Praznicul Intrării în Biserică a Maicii Domnului, și Parohia Ortodoxă Românească din orașul Aalborg, Danemarca, și-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord, informează TRINITAS TV.

„Fiind în această perioadă binecuvântată a Postului Crăciunului credincioșii noștri s-au spovedit și s-au împărtășit cu Sfintele Taine. Totodată, ne-am întâlnit cu tinerii din această parohie și împreună cu ceilalți tineri care au participat la Sfânta Liturghie am stabilit ca anul viitor în primăvară să organizăm aici în nordul Danemarcei adunarea generală a tinerilor din Episcopia noastră ortodoxă română a Europei de Nord”, a precizat Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Ortodox Român al Europei de Nord.

Parohia Ortodoxă Română din orașul Aalborg îi mai are ocrotitori pe Sfinții Ierarhi Pahomie de la Gledinul Bistriței și Ioan de la Râșca și Secu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Obștea Mănăstirii Putna a donat sânge

Obștea Mănăstirii Putna a organizat joi Campania „Un strop de sânge salvează o viață”, prin care au fost colectați aproximativ 13 litri de sânge.  Acțiunea a fost organizată în baza parteneriatului existent între Arhiepiscopia Sucevei…