Hramul parohiei ortodoxe Române din Turcia

Biserica Comunității Ortodoxe Române din Turcia cu hramul Sf. Mc Paraschevi -Pikridion, și-a sărbătorit ocrotitoarea. În fiecare an, la Istanbul, în ziua de 26 iulie, creștinii ortodocși români și greci se închină Sfintei Mc. Paraschevi – tămăduitoarea de boli oculare, în Biserica Sf. Mc. Paraschevi- Pikridion, din Constantinopol, o frumoasă și veche biserică bizantină, rectitorită de Sfântul Domnitor Martir Constantin Brâncoveanu, în anul 1692.

Acest moment de alese trăiri creștinești a fost încununat de prezența Sanctității Sale Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic. După cum ne informează pr. Paroh Vlad Sergiu, Sfânta Liturghie a fost oficiată începând cu orele 10:00, Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Patriarhul Ecumenic, fiind insoțit de Excelenta Sa, domnul Nicholas Kotsiras, Ministru pentru Afaceri Multiculturale și Cetățenie al statului Victoria din Australia și de Excelenta Sa, domnul Vasilios Bornovas, Consul General al Greciei la Istanbul.

După Sfânta Liturghie, în trapeza Comunității Ortodoxe Române a avut loc o agapă frățească, ocazie cu care Sanctitatea Sa Bartolomeu, Patriarhul Ecumenic, în discursul său s-a adresat celor prezenți, subliniind semnificația sărbătorii.

În încheierea vizitei, Sanctitatea Sa a adresat salutări Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Comentarii Facebook


Știri recente

Câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței” au fost premiați | FOTO

În aula Centrului pentru formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București, au fost premiați luni, 20 mai 2024, câștigătorii Concursului Național Catehetic „Hristos – Cuvântul Care vindecă” și ai Concursului Național „Icoana Ortodoxă – lumina credinței”.…