Hramul parohiei ortodoxe române din Torrejon de Ardoz, Spania

În Duminica a VII-a după Pogorârea Sfântului Duh, a Vindecării celor doi orbi și a unui mut din Capernaum, Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din localitatea Torrejon de Ardoz și-a sărbătorit hramul. Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Ignatie Mureșanul, Arhiereu Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească înconjurat de un sobor de preoți, potrivit episcopiaspanieiportugaliei.es.

Cu o seară înainte Presfinția Sa a săvârșit în sobor slujba Vecerniei unită cu Litia, după care a vorbit celor prezenți despre viața Sfântului Pantelimon.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa, le-a tâlcuit credincioșilor prezenți pericopa evanghelică și câteva aspecte minunate despre vindecare.

Preasfinția Sa a evidențiat faptul că relația noastră cu Hristos trebuie să fie una discretă, așa cum Însuși Domnul a îndemnat pe cei doi orbi să nu spună nimănui nimic despre minunea care s-a săvârșit cu ei.

La sfârșit, după cuvântul de învățătură, s-a oficiat și Slujba Parastasului pentru cei opt români, victimele accidentului rutier care a avut loc marți, 22 iulie 2014, în localitatea Cox-Alicante.

Comentarii Facebook


Știri recente