Hramul parohiei din Salerno – Italia

Ca în fiecare an, la începutul Postului Nașterii Domnului, credincioșii Parohiei Salerno din Italia au întâmpinat cu mare bucurie Sărbătoarea Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, ocrotitorul parohiei și al orașului Salerno, sărbătorit în calendarul ortodox la data de 16 noiembrie.

Împreună cu părintele paroh Nicolae Budui, protoiereu al Protopopiatului Misionar Campania – Molise, la slujba Acatistului și a Sfintei Liturghii săvârșită la Biserica din Cava de’Tirreni au participat și părinții slujitori de la mănăstirile și parohiile învecinate, care au dorit să aducă cinstire Sfântului Apostol și Evanghelist Matei, sporind astfel bucuria credincioșilor prezenți la eveniment, informează episcopia-italiei.it.

După încheierea Sfintei Liturghii, s-a săvârșit slujba Parastasului pentru binefăcătorii adormiți ai parohiei, rostindu-se și rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile primite de la Domnul în acești patru ani de slujire în Provincia de Salerno.

Nu a lipsit nici masa frățească, iar după-amiaza un grup de credincioși au mers să se închine la Moaștele Sfântului Apostol și Evanghelist Matei (adăpostite de mai bine de o mie de ani în Cripta Catedralei din Salerno).

Comentarii Facebook


Știri recente