Hramul Parohiei din Otlaca Pustă – Ungaria

Parohia ortodoxă românească din Otlaca Pustă (Pusztaottlaka), din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, închinată sărbătorii Înălțării Domnului, și-a sărbătorit cu anticipație hramul în Duminica a VI-a după Sfintele Paști (5 iunie 2016).

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Ungariei, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohială, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează Biroul de Presă al Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria. Din sobor au făcut parte: Părintele Arhimandrit Calinic Covaci, Consilierul Administrativ-Bisericesc al Episcopiei și Paroh la Otlaca Pustă, Părintele Florin Olteanu, Protopopul Protoieriei Giula, Părintele Petru Pușcaș, Paroh la Giula Mică, Părintele Tudor Budeanu, Preot slujitor la Parohia Macea (Arhiepiscopia Aradului) Arhidiaconul Claudiu Condurache și Diaconul Emanuel Văduva de la Catedrala Episcopală din Giula.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de grupul coral „Theophoros” al Arhiepiscopiei Timișoarei, condus de Diac. Dr. Ion Alexandru Ardereanu.

La slujbă, alături de credincioșii români au participat şi numeroase oficialităţi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Siluan și-a exprimat bucuria și mulțumirea față de Bunul Dumnezeu pentru posibilitatea de a participa din nou la hramul Parohiei de la Otlaca Pustă, care, ca de fiecare dată, reușește să adune oaspeți, clerici și credincioși, din Ungaria și România și le-a vorbit acestora despre pericopa duminicală, care ne arată puterea nemaiîntâlnită a Mântuitorului Hristos, Cel Care poată să dăruiască vedere chiar și unui om orb din naștere, iar nouă ne dă lumina sfântă de a-L putea urma pe căile acestei vieți, dar și despre semnificația Praznicului Împărătesc al Înălțării Domnului în viața lumii și în iconomia mântuirii.

Oaspeții au putut vizita și Centrul pentru familii și tineret al acestei parohii, care se află la marginea comunei, într-o zonă frumos amenajată și care cuprinde, printre altele, un frumos paraclis de lemn executat în stil maramureșean, dar și o mini-grădină zoologică, foarte apreciată de copii și ceilalți vizitatori.

 

Comentarii Facebook


Știri recente