Hramul parohiei din Essen, Germania

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Ortodox Român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, a oficiat Duminică, 03 iulie 2016, Sfânta Liturghie în parohia Essen din landul Renania de Nord-Westfalia, Germania, informează site-ul oficial al Eparhiei.

2

Duminică, 3 iulie 2016, credincioșii parohiei românești de la Essen împreună cu păstorul lor, părintele Ioan Hodoș, s-au bucurat de vizita Înaltpreasfințitului Părinte Serafim.  Sfânta Liturghie a fost oficiată ierarhul locului înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul slujbei,  tânărul teolog Petre Alexandru Cărbunescu a fost hirotonit diacon.

Vizita a fost prilejuită de hramul parohiei „Sfinții Români”, ocazie cu care credincioșii au venit în număr mare la biserică, mulți dintre ei împărtășindu-se cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La sfârșitul slujbei, Părintele Mitropolit a rostit un cuvânt de învățătură prin care i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să urmeze modelul sfinților, de asemenea l-a felicitat pe părintele Ioan Hodoș pentru misiunea pe care o face în rândul românilor din această zonă a Germaniei.  12iuniesfintiresfaptoma5

 

 

Comentarii Facebook


Știri recente