Hramul parohiei clujene Floreşti | Liturghia a fost oficiată de IPS Andrei  

IPS Andrei - Duminica Floriilor 2017 (1)

Parohia Intrarea Domnului în Ierusalim din localitatea clujeană Florești şi-a sărbătorit hramul în Duminica Floriilor. La acest moment important din viaţa comunităţii a fost prezent Chiriarhul locului, Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei.

Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului a oficiat Sfânta Liturghie şi le-a vorbit sutelor de credincioși prezenți despre Mântuitorul Hristos ca biruitor al morții și dătătorul vieții veșnice.

La finalul slujbei din 9 aprilie 2017, Mitropolitul Andrei le-a împărțit copiilor cărți de rugăciune și a sfințit troița din piatră ridicată în curtea bisericii.

Parohia „Intrarea Domnului în Ierusalim” din localitatea clujeană Florești a fost înființată în primăvara anului 2013.

De atunci slujbele au fost oficiate, mai întâi, în casa unui credincios, apoi într-o bisericuță de lemn, iar în septembrie 2016 Înaltpreasfințitul Andrei a binecuvântat lucrările efectuate la noua biserică de zid care în momentul de față este pregătită pentru stadiul picturii, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele paroh Sebastian Rusu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…