Hramul Parohiei Camposampiero – Italia

Sărbătoarea Întâmpinării Domnului din acest an a coincis pentru Parohia Camposampiero din Italia cu prima vizită a Preasfințitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei. Ziua de duminică a încheiat șirul activităților organizate cu prilejul sărbătoririi hramului parohiei, Sfinții Doctori fără de arginți, Chir și Ioan. Manifestările au început în ziua de 24 ianuarie, când un grup de cincizeci de pelerini au plecat la Roma pentru a se ruga la moaștele Sfinților Chir și Ioan, după cum informează episcopia-italiei.it.

„Sâmbătă, 25 ianuarie, am săvârșit Sfânta Liturghie într-o bisericuță în care au stat vreme de multe secole moaștele sfinților. Pe pereții bisericii, la interior, se mai pot vedea încă chipurile Sfinților Chir și Ioan alături de cele ale Sfinților Vasile cel Mare, Grigorie Teologul, Ioan Gură de Aur, Ieronim și Nicolae. A doua zi, duminică dimineața, ne-am rugat împreună cu credincioșii din Roma, în cadrul sfintei Liturghii, în biserica din incinta sediului Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Reîntorși acasă, luni seara am primit în biserica noastră icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului din Censtohovsc. După săvârșirea Slujbei Acatistului, preoții catolici au împodobit cu multă dragoste și prețuire icoana Maicii Domnului cu o frumoasă ghirlandă de flori. După o săptămână dedicată rugăciunii, în duminica care a coincis anul acesta cu sărbătoarea Praznicului Întâmpinării Domnului, parohia noastră s-a bucurat de prezența Preasfințitului Părinte Siluan. Au venit să primească binecuvântare și să asculte cuvânt de învățătură foarte mulți credincioși, unii dintre ei venind de la mare distanță. A fost o zi așteptată, dar și răsplătită din belșug cu daruri care vor rămâne pentru mult timp în inimile și sufletele noastre”, a precizat Părintele Neculai Postolache.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a felicitat întreaga comunitate pentru efortul ei de a transforma spațiul existent într-o frumoasă biserică și a hirotesit întru iconom pe preotul paroh Neculai Postolache. La agapa frățească a fost prezent primarul localității, domnul Fabio Bui, care a menționat că a primit cu bucurie vestea că se va deschide o biserică ortodoxă românească. Preasfințitul Părinte Siluan i-a mulțumit acestuia pentru sprijinul acordat comunității românești locale, subliniind totodată rolul pozitiv pe care comunitatea îl poate avea în dezvoltarea pe ansamblu a localității.

Comentarii Facebook


Știri recente