Hramul parohiei Bassano del Grappa și Adunarea Protopopială a preoților din Protopopiatul Triveneto II

La 1 octombrie, parohia Bassano del Grappa și-a sărbătorit hramul Acoperământul Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu și pururea Fecioarei Maria.

După Utrenie s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie de către un sobor de preoți din Protopopiatul Triveneto II, în frunte cu PC Părinte Protopop Gabor Codrea care a rostit cuvântul de învățătură și a transmis din partea Preasfințitului Siluan arhierești binecuvântări Părintelui paroh Cristian Mănășturean și tuturor membrilor parohiei, informează episcopia-italiei.it

Praznicul a continuat cu o agapă frățească pregătită de doamna preoteasă și membrele Comitetului Parohial.

După amiază, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Siluan, a avut loc Adunarea Protopopială lunară a Protopopiatului Triveneto II.

Au participat: părintele protopop Gabor Codrea, preotul Vladimir Pavlescu de la parohia Verona 2 și preoții: Gheorghe Verzea, Costel Evghenie Calanciuc și Nicolae Ticiu de la parohia Padova 1, preotul Vasile Corja de la parohia Padova 2, preotul Claudiu Savin de la parohia Rovigo, preotul Neculai Postolache de la parohia Camposampiero, preotul Cristian Mănășturean de la parohia Bassano del Grappa, preotul Mihail Ursachi de la parohia Legnago, preotul Ioan Lupășteanu de la parohia Trento.

Conform ordinei de zi, s-au discutat probleme de ordin pastoral și administrativ, iar părintele Vasile Corja de la parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Padova, a susținut conferința cu titlul : „Libertatea religioasă într-o lume secularizată și laicizată. Rolul statului în recunoașterea legislației propriei Biserici (în lume, în Europa, în România și în Republica Moldova)”

Comentarii Facebook


Știri recente