Hramul Parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj

Astăzi, 15 august, biserica parohiei ”Adormirea Maicii Domnului” din Lugoj și-a prăznuit hramul. Sărbătoarea a fost încununată de prezența în mijlocul credincioșilor lugojeni a Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului.

Chiriarhul Banatului a fost întâmpinat în mod tradițional de soborul slujitorilor şi al enoriaşilor acestei parohii, condus de pr. paroh Ioan Cerbu, Protopopul Lugojului. În continuare Înaltpreasfinția Sa a săvârşit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, potrivit mitropolia-banatului.ro.

La slujbă au participat foarte mulți credincioși din parohie, autorități locale, reprezentanți ai celorlalte culte și confesiuni din Lugoj, membrii ai delegațiilor oficiale ale orașelor înfrățite cu municipiul Lugoj și numeroși invitați.

După slujbă, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură referitor la semnificația marelui praznic al ”Adormirii Maicii Domnului”.

În final, pr. paroh Ioan Cerbu adus mulțumiri Mitropolitului Banatului pentru bucuria făcută credincioșilor parohiei prin prezența Înaltpreasfinției Sale la hramul bisericii, dar și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestei sărbători. La final, potrivit tradiției, soborul slujitor alături de credincioși au înconjurat biserica parohială și au rostit ectenii pentru toți ctitorii și binefăcătorii acestui sfânt lăcaș.

Comentarii Facebook


Știri recente