Hramul Paraclisului Patriarhal Sfântul Spiridon – Nou

Biserica Ortodoxă îl pomenește, la 12 decembrie, pe Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei. Cu acest prilej, Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou, paraclis patriarhal, din Capitală, își va sărbători ocrotitorul. În lăcașul de cult se află și un fragment din moaștele ierarhului. Programul sărbătorii va începe de miercuri seară.

„Anul acesta, ca de obicei, vor fi scoase sfintele moaște afară spre închinare. Va începe Vecernia cu Litia în seara de 11 decembrie, la ora 17:00 și la final va predica Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. La sărbătoare sunt invitați colegi preoți și credincioși. A doua zi dimineață se va face Utrenia și se va continua cu Sfânta Liturghie”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Dimitrie Irimia, eclesiarhul Catedralei „Sfântul Spiridon” – Nou.

Sfântul Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei, este considerat ocrotitorul familiei.

Catedrala „Sfântul Spiridon – Nou” s-a aflat în ultimul timp într-un amplu proces de renovare și restaurare.

„Anul 2013 a fost unul plin de realizări pentru Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon Nou. Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, după ce s-au obținut toate avizele necesare, s-a început restaurarea picturii din Sfântul Altar, iar în lunile octombrie-noiembrie s-au realizat aceste lucrări, fiind finalizate acum câteva zile. De asemenea, s-au continuat lucrările de restaurare și conservare a vitraliilor care au fost începute în anul 2011 însă din diverse nu au putut fi finalizate la acel moment”, a declarat pentru TRINITAS TV Arhim. Cons. Veniamin Goreanu de la Catedrala „Sfântul Spiridon” – Nou.

Nu numai Catedrala se află în restaurare ci și clădirile adiacente, Casa Spiridonia și Casa Trimitunda.

Catedrala mitropolitană „Sfântul Spiridon” – Nou a fost construită între anii 1852 și 1858.

Comentarii Facebook


Știri recente