Hramul Paraclisului Catedralei Naționale | Sute de credincioși au participat la slujba Privegherii

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului îşi serbează luni, 13 noiembrie 2017, în ziua de cinstire a Sfântului Ioan Gură de Aur, cel de-al treilea ocrotitor. Evenimentele prilejuite de sărbătoarea hramului au debutat în seara zilei de duminică cu slujba Privegherii. La aceasta au participat sute de persoane.

Serviciul religios a fost oficiat de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal. Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul Psaltic Anastasis. Din soborul slujitor au făcut parte: Părintele Arhim. Paisie Teodorescu, Vicar patriarhal, Părintele Arhim. Dionisie Constantin, Consilier Patriarhal, Părintele Arhim. Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale, precum şi alţi preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a elogiat viaţa şi personalitatea Sfântului Ioan Gură de Aur. Ierarhul a evidențiat că acesta a fost un mare Părinte al Bisericii, un om erudit, cu o educaţie aleasă.

După cuvântul rostit de ierarh, credincioșii prezenți la slujbă au participat la procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan Gură de Aur. Aceasta a avut loc în jurul lăcașului de cult. După acest moment a urmat slujba Utreniei.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului adăposteşte un fragment din sfintele moaşte ale Sfântului Ioan Gură de Aur, precum şi o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Prodromița de la Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos. Paraclisul mai poartă hramurile Învierea Domnului și Icoana Maicii Domnului – Prodromița.

Sărbătoarea dedicată prăznuirii Sfântului Ioan Gură de Aur va continua mâine cu oficierea Acatistului, a Ceasurilor și a Sfintei Liturghii.

Foto credit: Andrei Pau / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente