Hramul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi-a sărbători astăzi, 13 aprilie 2015, hramul principal, Învierea Domnului. În mijlocul sutelor de credincioşi prezenţi la sărbătoarea locaşului de cult a fost prezent Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor care a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură rostit, Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul a vorbit despre bucuria Învierii şi darurile vieţii: „Principala învăţătură a acestei sărbători este iubirea pe care trebuie să o oferim altora, mai ales, acum, într-o lume care are nevoie de foarte multă iubire. Dacă lumea aceasta în care trăim se confruntă cu o puternică criză materială şi cu una spirituală pe măsură, totuşi cea mai mare problemă a lumii în care trăim este lipsa iubirii. Fiii Bisericii sunt chemaţi să ofere altora iubirea. Aceasta este porunca Mântuitorului, El aşa ne-a spus: Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste între voi. Să păstrăm şi să cultivăm aceste daruri ale Învierii şi să ne bucurăm împreună cu Mântuitorul Iisus Hristos cel Înviat din morţi pentru ca într-o zi să putem afla şi noi iertarea şi învierea prin Iisus Hristos, Domnul nostru”.

Paraclisul de la șantierul Catedralei Mântuirii Neamului are hramurile Învierea Domnului, Icoana Maicii Domnului – Prodromița și Sfântul Ioan Gură de Aur. Paraclisul este unicat în țară prin adăpostirea copiei, adusă din Sfântul Munte Athos, a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului – „Prodromița”, ce a fost sfințită de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la 24 octombrie 2011.

În funcție de nevoile duhovnicești ale credincioșilor, paraclisul este deschis de la ora 8:00 și până seara târziu. Pe lângă activitatea liturgică, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului se desfășoară și acțiuni social-filantropice.

Comentarii Facebook


Știri recente