Hramul Paraclisului Arhiepiscopal din Râmnicu Vâlcea. Să avem multă îndrăzneală către Maica Domnului, a îndemnat IPS Varsanufie

Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie a oficiat, în 25 martie 2017, Sfânta Liturghie în Paraclisul Arhiepiscopal Buna Vestire din Râmnicu Vâlcea.

În ziua hramului Paraclisului, Arhiepiscopul Râmnicului a slujit împreună cu un sobor de clerici, în prezența a numeroși credincioși din municipiu, conform site-ului oficial al Eparhiei.

În cuvântul rostit, ierarhul a subliniat că prin Maica Domnului se restabileşte cinstea pe care femeia a avut-o în Rai, conform cuvintelor Sfântului Apostol Pavel: precum printr-o femeie a venit păcatul în lume, tot printr-o femeie, întreg neamul omenesc se împacă cu Dumnezeu.

Praznicul Bunei Vestiri este prilej de sărbătoare pentru fiecare dintre noi, fiind începutul mântuirii neamului omenesc, dar în mod deosebit pentru femeia creştină care trebuie sărbătorită în această zi, a adăugat Înaltpreasfinția Sa.

IPS Varsanufie a subliniat faptul că Arhanghelul Gavriil a adus cea mai mare dintre toate binevestirile, nu doar Fecioarei Maria, ci întreg neamului omenesc.

În finalul predicii, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să aibă îndrăzneală multă către Maica Domnului deoarece Ea a fost rugătoare şi mijlocitoare pentru oameni încă din timpul vieţii Sale pământeşti.

Comentarii Facebook


Știri recente