Hramul metocului episcopal din Caransebeș

La sărbătoarea Sfântului Pantelimon, metocul Centrului Eparhial din Caransebeș și-a prăznuit ocrotitorul. Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi într-un foișor special amenajat în curtea așezământului monahal. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

La Sfânta Liturghie au participat un număr însemnat de credincioși din Banatul de Munte dar și din Maramureș, mulți dintre ei împărtășindu-se, cu Dumnezeieștile Taine. În cadrul Sfintei Liturghii ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Horia Mailat pe seama Parohiei „Sfânta Treime” din orașul Anina.

„Am poposit astăzi la acest schit, care a luat ființă în timpul Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe atunci Episcopul Caransebeșului. Noi astăzi avem bucuria să vedem acest Schit relansat, de când a venit părintele Ioachim, cu o obște foarte bine organizată și cu foarte mulți credincioși, care își găsesc liniștea sufletească, la acest așezământ aflat pe un deal lângă cetatea Caransebeșului. De asemenea ne-am bucurat la hramul acestui așezământ că foarte mulți credincioși s-au împărtășit cu Sfintele Taine și le dorim tuturor sănătate, har peste har, binecuvântare și ajutor de la Doctorul suprem al sufletelor și trupurilor noastre” a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Bucuria praznicului s-a încheiat prin agapa frățească oferită de părintele stareț Ioachim tuturor credincioșilor prezenți. Metocul cu hramul „Sfântul Pantelimon” din Caransebeș se află în curs de amenajare, sub purtarea de grijă a părintelui stareț Ioachim Rad, urmând ca aici să se dezvolte o gospodărie pentru deservirea Centrului Eparhial și cantinei Seminarului Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. (Articol semnat de Diac. Pavel Canea, Darius Herea)

Comentarii Facebook


Știri recente