Hramul Mănăstirii Voivodeni. PS Petroniu a resfinţit lăcaşul de cult (VIDEO)

resfintirea bisericii manastirii voivodeni (14)

Episcopul Sălajului a resfinţit duminică, 6 august 2017, biserica mănăstirii Voivodeni. În ziua hramului lăcaşului de cult, închinat Schimbării la Față a Domnului, Preasfinţitul Părinte Petroniu a binecuvântat lucrările efectuate la biserica aşezământului monahal, apoi a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al mănăstirii, informează diac. Ionică Torcoș, Secretar Eparhial.

Din soborul slujitor au făcut parte: protos. Mina Pletosu, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, preoţi şi diaconi.

În cadrul slujbei, Ierarhul a hirotonit diacon pe teologul Paul Goie, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Popeni din Protopopiatul Zalău.

La finalul Liturghiei, în semn de recunoștință pentru eforturile depuse la înfrumusețarea bisericii, Preasfinția Sa a acordat protosinghelului Ghelasie Spătăceanu, stareţul mănăstirii, o diplomă de apreciere. De asemenea, au mai fost acordate diplome tuturor celor care s-au implicat în activitățile de finalizare a lucrărilor efectuate la acest locaș de cult.

În continuare, după rostirea omiliei, Preasfințitul Părinte Petroniu a oficiat o slujbă de binecuvântare a muzeului mănăstirii, amenajat în apropierea locașului de cult, în urma lucrărilor efectuate asupra acestuia în ultima perioadă.

Mănăstirea Voivodeni este aşezată la marginea satului cu acelaşi nume, situat la graniţa judeţului Sălaj cu judeţul Cluj. Piatra de temelie a lăcaşului de cult a fost aşezată în anul 17 august 2002.

Comentarii Facebook


Știri recente