Hramul Mănăstirii Voivodeni

De sărbătoarea Schimbării la Față a Domnului, Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului, a săvârșit Sfânta Liturghie în altarul de vară al Mănăstirii Voivodeni, cu prilejul hramului acestui așezământ monahal. Alături de Preasfinția sa au mai făcut parte din sobor Preacuviosul Părinte Antonie Pința, exarhul mănăstirilor din Episcopia Sălajului, Preacucernicii Părinți protopopi Ștefan Lucaciu și Dan Dregan, Preacuviosul Părinte stareț Ghelasie Spătăcean, precum și alți preacuvioși și preacucernici părinți, după cum informează episcopiasalajului.ro.

În cadrul Sfintei Liturghii Preasfinția sa a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Marius Dângă, urmând ca acesta să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Hurez, Protopopiatul Șimleu Silvaniei.

Demersurile pentru înălțarea mănăstirii de la Voivodeni au început înainte de anul 2000, din dorința unor credincioși din sat de a se reface vechea vatră monahală de aici, distrusă în timpul războiului austro-ungar de tunurile generalului Bucow.

Sfințirea pietrei de temelie a mănăstirii a avut loc în data de 17 august 2002 în prezența unui foarte mare număr de credincioși veniți în acea zi să participe la sărbătoarea fiilor satului Voivodeni.

La 6 august 2011, cu prilejul hramului mănăstirii, Preasfințitul Părinte Petroniu a târnosit biserica mare a mănăstirii, în prezent lucrându-se la corpurile de chilii de la intrarea în mănăstire.

Comentarii Facebook


Știri recente