Hramul Mănăstirii transilvănene din Petreștii de Sus

Icoana făcătoare de minuni de la Mănăstirea Dragomirești a ajuns ieri, 4 august 2013, la Mănăstirea „Schimbarea la Față” din Petreștii de Sus. După ce icoana a sălășluit timp de câteva zile în parohia Câmpia Turzii II, a fost dusă în pelerinaj la Mănăstirea Petreștii de Sus, cu prilejul sărbătoririi hramului, de Praznicul Schimbării la Față a Mântuitorului. Icoana va rămâne la Mănăstire până marți, după Sf. Liturghie, astfel că în acest timp credincioșii îi vor putea aduce cinstire.

În toate aceste zile premergătoare hramului, la Mănăstire se vor oficia slujbe speciale. Programul liturgic va începe în seara acestei zile, 4 august, la ora 19:30, când va fi întâmpinată icoana făcătoare de minuni de la Dragomirești. De la ora 20:00, PS Episcop Vasile Someșanul va oficia Taina Sfântului Maslu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. PS Vasile Someșanul va fi în mijlocul obștii monahale de la Petreștii de Sus și marți, în ziua hramului, când va oficia Sf. Liturghie.

Mănăstirea „Schimbarea la Față” din satul Petreștii de Sus, de pe platoul Cheile Turzii, a fost una dintre cele mai vechi așezăminte monahale din Transilvania. Aceasta datează din secolul al XVII-lea, iar de-a lungul vremii a fost distrusă în totalitate. În 1998, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire, Mitropolit Bartolomeu, a fost reluată construcția Mănăstirii. În prezent Mănăstirea se află în faza de pictură și se lucrează la finisajele exterioare, a precizat părintele stareț Protosinghelul Teofil Popescu.

Comentarii Facebook


Știri recente