Hramul Mănăstirii Timișeni – Șag

La sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Prooroc Ioan Botezătorul, joi, 29 august 2013, numeroși credincioși din întreg Banatul și-au îndreptat pașii spre Mănăstirea Timișeni pentru a lua parte la slujba de hram. Programul religios închinat Ocrotitorului așezământului monahal de la marginea localității Șag, jud. Timiș, a debutat în ajunul prazniculu, cu slujba Vecerniei cu Litie, urmată de Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sfântului Ioan Botezătorul și Utrenia, informează mitropolia-banatului.ro.

În ziua de hram, Sfânta și Dumnezeiasca Litrughie a fost oficiată de un sobor numeros de preoți și diaconi, condus de arhim. Simeon Stana, exarhul mănăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Timișoarei.

Hramul sfintei Mănăstirii Timișeni reprezintă pentru credincioșii bănățeni, în fiecare an, un adevărat prilej de întărire sufletească, de comuniune liturgică și euharistică frățească, aceștia participând alături de obștea monahală la sfintele slujbe, la priveghere și rugăciune către Dumnezeu și sfinții Săi.

Mănăstirea Timișeni este ctitorie a mitropolitului Vasile Lăzărescu din anul 1944. Desființată în 1959 prin decretul 410, așezământul monahal își redeschide porțile în anul 1968.

Piatra de temelie a bisericii noi a mănăstirii a fost pusă în anul 2002. În ultimii ani aici a mai fost ridicat și un nou corp de clădiri ce cuprinde chilii, ateliere de icoane și croitorie, camere pentru pelerini, bibliotecă, bucătărie și trapeză.

Comentarii Facebook


Știri recente