Hramul Mănăstirii Stavropoleos | Sfântul Iustin Martirul și Filosoful este unul dintre cărturarii care a înțeles esențialul, a spus PS Timotei

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat astăzi Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii Stavropoleos, singurul locaș bucureștean ce îl are ca ocrotitor pe Sfântul Iustin Martirul și Filosoful.

La ceremonialul liturgic din ziua hramului au participat zeci de credincioși care au adus cinstire unui fragment din moaștele Sfântului Iustin aflate în patrimoniul așezământului monahal.

În cuvântul rostit la slujba din 1 iunie 2017, PS Timotei a spus că Sfântul Iustin este un exemplu de viețuire pentru intelectuali.

Sfântul Iustin ar trebui să fie model pentru oamenii grăbiți din vremea noastră, pentru intelectuali, pentru cei care cunosc multă carte, dar au puțină trăire, pentru noi care vorbim uneori prea mult și facem atât de puțin, a subliniat ierarhul conform Radio Trinitas.

Sfântul Iustin Martirul și Filosoful este unul dintre cărturarii care a înțeles esențialul, ceea ce era cu adevărat important și l-a urmat. Avem în acest Sfânt un prieten și un model. Fericiți sunt oamenii care fiind cunoscători ai filosofiei și mari cărturari, îl iubesc cu aceeași intensitate pe Mântuitorul, Căruia Sfântul Iustin i-a slujit cu adevărat, a adăugat Preasfinția Sa.

În cadrul Sfintei Liturghii, Diaconul Virgil Nanu a fost hirotonit preot pe seama Mănăstirii Stavropoleos.

Mănăstirea Stavropoleos, aflată în centrul istoric al Capitalei, a fost ridicată în anul 1724, în stil post-brâncovenesc, de arhimandritul grec Ioanichie. În prezent este unul dintre cele mai vizitate monumente de arhitectură și spiritualitate bucureștene.

Hramul Sfântului Justin Martirul și Filosoful a fost acordat locașului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2012, cu prilejul resfințirii bisericii.

Comentarii Facebook


Știri recente