Hramul mănăstirii „Sfinţii Voievozi” din Slobozia

Mănăstirea Sfinţii Voievozi din municipiul de Slobozia şi-a sărbătorit hramul duminică, 08 noiembrie 2015. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, informează site-ul oficial al Episcopiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Sfântul Ion Gură de Aur din Slobozia.

Făcând referire la pericopa evanghelică, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a adresat celor prezenţi un cuvânt de învăţătură în care vorbit despre prezenţa şi lucrarea sfinţilor îngeri în viaţa noastră. De asemenea, Preasfinţia Sa a adresat un cuvânt de mulţumire şi Înaltpreasfințitului Părinte Teofan cu a cărui binecuvântare icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Izbăvitoarea de secetă – de la Mănăstirea Horaița a fost adusă în pelerinaj în oraşul Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte arhim. Rafail, stereţul aşezământului monahal, a mulțumit Preasfinției Sale pentru grija permanentă arătată Mănăstirii Sfinții Voievozi și a mulțumit tuturor credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să aducă cinstire Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Horaița.

Comentarii Facebook


Știri recente