Hramul Mănăstirii „Sfânta Treime” din Moişeni, Certeze

Luni, 20 iunie 2016, de la ora 10:00, Preasfinţitul, Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a oficiat Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea Sfânta Treime din Moişeni, Protopopiatul Satu Mare, cu ocazia hramului, după cum ne-a precizat Andrei Fărcaş.

Înainte de Sfânta Liturghie, Preasfinţia Sa a sfinţit icoana de hram, Sfânta Treime, şi icoana Maicii Domnului, care sunt aşezate spre închinare în centrul bisericii.

În timpul Sfintei Liturghii a fost hirotonit întru diacon teologul Viorel Loghin Vasile Spătar. Sfânta Liturghie Arhierească a fost săvârşită în Altarul de Vară al mănăstirii. Răspunsurile liturgice au fost date Grupul A.S.C.O.R., condus de Vlad Verdeş.

În cuvântul rostit, ierarhul le-a vorbit credincioşilor despre Sfânta Treime.

Învăţătura şi teologia despre Sfânta Treime este temelia religiei creştine adevărate şi a bisericii lui Hristos. Noi ştim din Sfintele Scripturi că Tatăl este Creatorul Universului, al Cerului şi al Pământului. Dumnezeu este făcătorul Cerului şi al Pământului, iar Biserica lui Hristos şi cei ce cred în Dumnezeu Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt, deci în Sfânta Treime, nu cred în hazard, nu cred că lumea a apărut întâmplător şi din haos. Din haos nu se poate naşte decât haos. Iată ce trebuie să ştim, a spus Preasfinţia Sa.

Mănăstirea Sfânta Treime Moişeni s-a construit începând din 2004. Piatra de temelie a fost aşezată de Duminica Tomii din acel an.

Comentarii Facebook


Știri recente