Hramul Mănăstirii Scărișoara Nouă

Credincioșii ortodocși de la granița de nord-vest a României s-au bucurat, și anul acesta, la sărbătoarea Soborului Sfântului Ioan Botezătorul de prezența Preasfințitului Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereul – vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului. Preasfinția Sa a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Scărișoara Nouă din județul Satu Mare, cu ocazia hramului.

„Încheiem sărbătorile de iarnă cu acest praznic al Sfântului Ioan Botezătorul și am avut bucuria să revenim la mănăstirea noastră de la Scărișoara Nouă, cea mai vestică mănăstire a Eparhiei Maramureșului și Sătmarului, un așezământ care a evoluat foarte frumos, o adevărată cetate a credinței”, a spus Preasfinția Sa potrivit TRINITAS TV

La Sfânta Liturghie au participat numeroși credincioși din ambele județe ale Eparhiei. La finalul Sfintei Liturghii, toți cei care poartă numele Sfântului Ioan Botezătorul au fost felicitați.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” – Scărișoara Nouă a fost înființată în anul 1991. Așezământul monahal cuprinde biserica în stil bizantin, chiliile, anexele gospodărești, turnul-clopotniță, dar și spații de cazare pentru pelerini. În ultimii doi ani, aici a fost ridicat și un altar de vară, construit în stil maramureșean. Mănăstirea își sărbătorește hramul istoric pe 24 iunie.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…