Hramul Mănăstirii Săraca

La praznicului Schimbării la Față, numeroși credincioși bănățeni și-au îndreptat pașii spre Mănăstirea Săraca din Șemlacul Mic, care și-a sărbătorit hramul istoric.

Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, a oficiat Sfânta Liturghie în altarul de vară al așezământului, informează TRINITAS TV.

„Praznicul Schimbării la Față se petrece în munte. Aceasta înseamnă că trebuie să urcăm pentru a putea vedea Slava lui Dumnezeu; a urca în viața duhovnicească. Ca să urcăm în viața duhovnicească avem nevoie de rugăciune, post și de dumnezeieștile taine, de Sfânta și Dumnezeiasca Euharistie”, a spus Preasfințitul Părinte Paisie Lugojeanul.

La slujbă au luat parte clerici și credincioși de la parohiile învecinate și un număr însemnat de pelerini din Timișoara și Arad. Între aceștia s-au numărat și tinerii din grupul de cateheză „Sfântul Ioan Evanghelistul” al parohiei Timișoara – Fratelia.

Monument istoric, artistic și cultural de o mare valoare, Mănăstirea Săraca este una dintre cele mai vechi vetre monahale bănățene.

Odorul cel mai de preț al mănăstirii îl reprezintă Biserica „Schimbarea la Față” care datează de la jumătatea secolului al XV-lea.

Comentarii Facebook


Știri recente